آیا تا به حال این سؤال برای شما پیش آمده است که شرکت سهامی خاص چیست؟ ما میخواهیم در قالب این مقاله، یک بار برای همیشه و البته به صورت مختصر و مفید پاسخ این سؤال شما را به روشنی هر چه تمام بیان کنیم.
زمانی که تصمیم میگیریم تا یک شرکت را با همکاری حداقل پنج نفر ثبت کنیم و قصد داریم که تمام سرمایه این شرکت را توسط مؤسسین شرکت تأمین نماییم، حاکی از این است که احتمالاً قصد داریم تا یک شرکت سهامی خاص تأسیس نماییم.
البته اگر تصمیم داشته باشیم تا سرمایه این شرکت را به سهام تقسیم کرده و مسئولیت و تعهد صاحبان سهام را بر اساس میزان مبلغ سهامشان مشخص کنیم، قطعاً میتوان گفت این شرکت چیزی نیست جز یک شرکت سهامی خاص.
در تکمیل نکاتی که گفته شد، میتوان گفت، شرکت سهامی خاص شرکتی است که :
- تعداد اعضای اولیه آن حداقل ۵ نفر باشد ( ۳ نفر مدیر، ۲ نفر بازرس )
- تعداد میران اصلی (هیئت مدیره) حداقل ۳ نفر باشد
- تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر باشد
- تمام سرمایه شرکت تنها توسط مؤسسین تأمین شود ( حداقل یک میلیون ریال )
- سرمایه به سهام تقسیم شود و سهام بین اعضا تقسیم شود
- مسئولیت و تعهد هر عضو در شرکت بر اساس مبلغ سهامی باشد که دارد
دو پیشنهاد برای شما
اگر بخواهیم در پاسخ به این سؤال که شرکت سهامی خاص چیست، معرفی شرکت سهامی خاص را به همین توضیحاتی که ارائه شد ختم کنیم، قطعاً هر یک از شما همراهان عزیز که مطالب را مطالعه نمودهاید، کاملاً پی به ماهیت این مدل از شرکتها بردهاید. اما ممکن است نیاز داشته باشید تا به طور دقیقتر قوانین ثبت شرکت سهامی خاص را بدانید، که در این صورت دو پیشنهاد برای شما داریم.
پیشنهاد اول :
اگر فرصت دارید، پیشنهاد میکنیم تا با ادامه این مطلب همراه ما باشید و تمامی اطلاعات لازم در این خصوص را کسب نمایید.
پیشنهاد دوم :
اگر فرصت ندارید، پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاورههای لازم، هم اکنون با موسسه حقوقی پارسه تماس حاصل نمایید، زیرا کارشناسان ما با افتخار آماده ارائه راهنماییهای لازم به شما هستند.
اگر پیشنهاد اول را پذیرفتهاید، پس با خیالی آسوده به ادامه مطالب بپردازید و مطمئن باشید که تمامی اطلاعات مورد نیاز در خصوص ثبت شرکت سهامی خاص را تا حد نیازتان با شما در میان خواهیم گذاشت. چنانچه پس از مطالعه این مطالب، سؤال و یا نیاز به راهنمایی خاصی در خصوص ثبت شرکت سهامی خاص و یا به طور کلی در خصوص شرکت سهامی خاص داشتید، با خیالی آسوده میتوانید با کارشناسان موسسه حقوقی پارسه در ارتباط باشید.
مزایا و معایب شرکت سهامی خاص
تا به اینجا شما اطلاعاتی کلی در خصوص اینکه شرکت سهامی خاص چیست، برخی قوانین ثبت شرکت سهامی خاص و نیز پیش نیازهای ثبت چنین شرکتهایی را به دست آوردهاید. اما قبل از اینکه بخواهیم به بررسی و تشریح مراحل مورد نیاز ثبت چنین شرکتهایی و نیز تشریح اصول و قوانین ثبت شرکت سهامی خاص بپردازیم، نیاز است تا برخی از مزایا و معایب این مدل شرکتها را با شما در میان بگذاریم، تا اولاً پاسخی مناسب را برای این سؤال که، شرکت سهامی خاص چیست بیابید، ثانیاً بتوانید تصمیم نهایی بهتری را در خصوص ثبت نوع شرکت اتخاذ نمایید.
مزایای ثبت شرکت سهامی خاص
اعتبار بالا : با توجه به ساختار، ماهیت و نیز قوانین ثبت شرکت سهامی خاص، این شرکتها در قیاس با شرکتهای مسئولیت محدود، جهت شرکت در مزایده یا مناقصهها و امور تجاری بزرگ و نیز اخذ وام از بانکها، دارای اعتبار بیشتری هستند.
مسئولیت و تعهد منصفانه : قوانین ثبت شرکت سهامی خاص بر این اصل تأکید دارد که هر سهامدار تنها به میزان سهم خود در شرکت مسئولیت و تعهد دارد و این نوعی مسئولیت منصفانه به شمار میآید.
مشارکت واقعی : قوانین ثبت شرکت سهامی خاص حاکی از آن است که در زمان انتخاب اعضای هیئت مدیره، کلیه سهامداران میبایست در این انتخاب مشارکت و نقش داشته باشند.
ایجاد بستر تجاری مناسب : با توجه به اینکه سرمایه شرکت بر اساس سهام است، در صورت نیاز شرکت به جذب سرمایه، هر فردی که مایل به سرمایهگذاری باشد، میتواند با توجه به توان و وسع مالی خود نسبت به خرید سهام اقدام کند. این امر باعث میشود تا بتوان با جذب سرمایههای خرد و تبدیل آنها یک سرمایه کلان، بستر تجاری مناسبی را برای شرکت فراهم نمود.
معایب ثبت شرکت سهامی خاص
قوانین سختگیرانه : قوانین ثبت شرکت سهامی خاص در قیاس با برخی دیگر از شرکتها ( به عنوان نمونه شرکتهای مسئولیت محدود )، مقداری پیچیده و البته سختگیرانهتر است. هر چند همین قوانین سخت است که اعتبار بیشتری را برای شرکتهای سهامی خاص به ارمغان میآورد.
صورتجلسات متعدد : با توجه به اینکه در قوانین ثبت شرکت سهامی خاص به صراحت بیان شده است تا هر ساله نسبت به تعیین بازرسین و نیز هر دو سال یکبار نسبت به تعیین هیئت مدیره و مدیران اصلی شرکت جلسات و انتخاباتی صورت گیرد، طبیعتاً پس از مشخص شدن بازرسین و هیئت مدیره جدید، صورتجلسات نیاز است جهت ثبت، به اداره ثبت شرکتها ارسال و در روزنامه رسمی منتشر گردد. اما در شرکتهای مسئولیت محدود چنین روندی وجود ندارد.
سرمایه اولیه : بر اساس قوانین ثبت شرکت سهامی خاص، در آغاز تأسیس این شرکتها، نیاز است تا یک حساب بانکی به نام شرکت افتتاح و حداقل ۳۵ درصد سرمایه اولیه شرکت به آن حساب واریز گردد. این در صورتی است که در شرکت مسئولیت محدود، نیاز به انجام این روند نمیباشد.
ذکر این نکته ضروری است که هر یک از مواردی که به عنوان معایب شرکت سهامی خاص بیان گردید، نمی تواند به عنوان ضعف به شمار آید، زیر همین موارد باعث شده است تا این شرکت ها از اعتبار بیشتری برخوردار شوند.
۵ گام برای ثبت شرکت سهامی خاص
با توجه به بیان برخی نکات به عنوان مزایا و معایب شرکتهای سهامی خاص، قطعاً اکنون پاسخ مفصلتری را برای این سؤال که شرکت سهامی خاص چیست، دریفات نمودهاید.