اخذ رتبه پیمانکاری صنعت و معدن و مشاور صنعتی و معدن، یکی از مهمترین رتبه های پیمانکاری است که تقاضای زیادی در بازار موجود دارد. یک شرکت پیمانکار، برای فعالیت در حوزه صنعت  به خصوص برای شرکت در مناقصات دولتی این…
اخذ رتبه پیمانکاری و مشاور صنعت و معدن

اخذ رتبه پیمانکاری صنعت و معدن و مشاور صنعتی و معدن، یکی از مهمترین رتبه های پیمانکاری است که تقاضای زیادی در بازار موجود دارد. یک شرکت پیمانکار، برای فعالیت در حوزه صنعت  به خصوص برای شرکت در مناقصات دولتی این حوزه، نیاز الزامی به حداقل دریافت گرید 5 صنعت را دارد. رتبه صنعت در 5 گرید، با اولویت پنج کمترین و یک بیشترین رتبه، دسته بندی شده و به شرکت های پیمانکاری توسط سازمان برنامه و بودجه اعطا می شود. برای آگاهی بیشتر از این که واجد شرایط اخذ رتبه 5 صنعت و سقف حد نصاب آن هستید یا خیر، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پیمانکار صنعت و معدن کیست و چه فعالیتی را انجام می دهد؟

پیمانکار صنعت و معدن به پیمانکارانی مناسب است که در صنایع غذایی، کارخانه و تجهیزات، تولید، نساجی، پوشاک، چرم، چوب، شیشه، خمیر، استخراج سنگ معدن، کار معدن، فرآوری، متالورژی استخراجی، ذخیره‌سازی، فرآورده خام مواد و تولید در پتروشیمی، شیمیایی، کانی غیرفلزی، صنایع سنگین، صنایع معدنی، متالورژی (آهن و فولاد، رنگین و محصولات فلزی)، سازه‌های صنعتی (به استثنای سازه‌های ساختمانی)، تجهیزات هیدرومکانیکی، کارخانه‌های ابزار و ماشین‌آلات، کمکی تاسیسات صنعتی، ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و دارویی، کارخانه‌های تولید خودرو، خطوط انتقال مواد در کارخانه‌ها، بهینه‌سازی مصرف انرژی، صنعت حمل و نقل، اتوماسیون صنعتی شامل کنترل، ابزار دقیق، نظارت، اندازه‌گیری، اسکادا و… در حال فعالیت هستند.

فعالیت های شرکت پیمانکاری صنعت و معدن شامل چه مواردی می شود؟

طبق مصوبات ارائه شده از نهاد قانونی، فعالیت مجاز یک شرکت پیمانکاری صنعت و معدن  شامل: ساخت، احداث، بهره برداری، نصب و تعمیر و نگهداری سازه ها و صنعت های مرتبط با زمینه هایی که در بالا ارائه شده می باشد. شرکت مذکور از دید سازمان برنامه و بودجه، یک شرکت پیمانکاری صنعت   تلقی شده و می تواند برای دریافت رتبه 5 صنعت اقدام کند تا یکی از شرایط شرکت در مناقصات دولتی و خصوصی حوزه صنعت و معدن را داشته باشد.

رتبه مشاور صنعت و معدن چیست؟

در شرکت‌های دارای رتبه مشاور در هر پایه و رشته‌ای، اعم از صنعت و معدن، علاوه بر ارزیابی دانش و تجربه نیروهای فنی و مهندسی، امکانات شرکت اعم از فنی و نرم‌افزاری نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و با توجه به این توان فنی و همچنین امکانات تحقیقاتی شرکت مشاور، رتبه‌بندی می‌شوند. در واقع کسب رتبه شرکتی نشان‌دهنده توانایی و شایستگی مشاوران در ارائه خدمات از قبیل مشاوره، طراحی و نظارت بر کار شرکت‌هایی است که در زمینه معدن فعالیت می‌کنند و دریافت رتبه در پایه بالاتر می‌تواند شرکت شما را به خوبی رشد دهد.

مشاورانی که در این شرکت‌ها کار می‌کنند در زمینه‌های کاری همچون فرآوری مواد، اکتشاف معدن، بهره‌برداری از معدن، اکتشاف سنگ معدن مشمول رتبه بندی شرکت می‌شوند. لازم به ذکر است این شرکت‌ها می‌توانند رتبه‌ای بین 1 تا 3 را دریافت کنند. در واقع شرکت مشاوره‌ای که رتبه 3 را دریافت می‌کند از نظر توانایی فنی و امکانات نرم‌افزاری بسیار ضعیف بوده و برعکس شرکتی که رتبه 1 می‌گیرد، از همه لحاظ عالی و شایستگی خوبی را برای عقد قرارداد دارند. در واقع مشاوران در زمینه ارائه خدمات در زمینه معادن با رتبه 1 نسبت به شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت کمتری می‌کنند, صلاحیت بهتری دارند.

رتبه بندی شرکت ها در حوزه صنعت و معدن

رتبه بندی شرکت ها در حوزه صنعت و معدن

برای کسب رتبه صنعت و معدن باید موضوع شرکت ثبت شده در این حوزه بررسی شود .به عنوان مثال موضوع (ساخت کارخانجات مختلف، راه‌اندازی و تولید خطوط تولید صنعتی، انجام کلیه فعالیت‌های مربوط به ادوات صنعتی و معدنی، کلیه امور تدارکاتی در زمینه صنایع، انجام کارهای معدنی مجاز، حفر تونل‌های معدنی، انجام عملیات بهره‌برداری معدنی، انجام کارهای تدارکاتی مربوط به معدن اعم از مکان‌یابی معادن، ثبت معدن و دیوارها، معادن پک شده و سایر فعالیت‌های مجاز در حوزه معادن و سایر موضوعات) مربوط به آدرس ثبت شرکت بوده که در کدام استان ثبت شده است. دلیل آن این است هر استانی که شرکت در آن ثبت شده, در همان استان نیز سند و مدرک مربوطه برای آن صادر می‌شود. گواهی صلاحیت رتبه بندی شرکت و در نهایت ترکیب رتبه مديريت و سوابق اعضاي هيئت مديره مهندس يا مهندساني كه در هيئت مديره شركت هستند، بايد داراي سابقه بيمه در زمينه صنعت و معدن باشند.

مدارک لازم برای اخذ رتبه پیمانکاری صنعت و معدن

مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه پیمانکاری و مشاور صنعت و معدن، تفاوت معناداری با مدارک لازم برای دریافت رتبه پیمانکاری و مشاور سایر رشته های دیگر ندارد. به همین منظور به مرور مدارک مذکور می پردازیم:

  • ارائه مدارک ثبتی شامل: اساس نامه، اظهارنامه، روزنامه رسمی، تقاضانامه و شرکت نامه مرتبط
  • ارائه مدارک شناسایی سهامداران و هیئت مدیره شامل: کپی تصویر کارت ملی هوشمند (در صورت داشتن کارت ملی قدیمی، کپی تصویر کارت ملی به همراه قبض صادر شده از دفاتر پیشخوان دولت)، کپی تصویر صفحه اول شناسنامه و کپی کارت پایان نظام وظیفه در صورت لزوم
  • ارائه کپی تصویر قراردادها به همراه کلاسه بندی آنها
  • ارائه کد اقتصادی، کد مالیاتی و کارگاهی در صورت وجود
  • ارائه کپی تصویر آخرین اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات و دارایی و کپی تصویر رسید مفاصا حساب مالیاتی
  • ارائه کپی تصویر اسناد موقعیت مکانی دفتر مرکزی شرکت (کپی تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه)
  • ارائه کپی تصویر اسناد مرتبط با مهندسین امتیازآور

شرایط مهندس امتیاز آور برای اخذ رتبه 5 صنعت و معدن

برای دریافت صنعت، شرکت نیازمند حداقل 2 مهندس امتیازآور است. مهندسین مذکور حتما بایستی حداقل 3 سال سابقه بیمه مرتبط در حوزه مربوطه ترجیحا در یک شرکت رتبه دار را داشته باشد. نکته حائز اهمیت این که به هر میزان، سابقه و فعالیت های مهندسین امتیازآور بیشتر باشد، شرکت مذکور اقبال بیشتری برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری صنعت را دارد.

رشته های زمینه، مرتبط با حوزه صنعت و معدن

رشته زمینه شامل: مهندسی مکانیک (تمامی گرایش ها) بغیر از مکانیک خودرو، مهندسی برق (تمامی گرایشها)، مخابرات – الکتروتکنیک – علائم و ارتباطات-علمی کاربردی برق (تمام گرایشها)، دقیق آب، مهندسی معدن (تمامی گرایش ها)، مواد – متالوژی، شیمی و مهندسی شیمی (تمامی گرایش ها)، صنایع (تمامی گرایش ها) ، مهندسی پتروشیمی – عملیات صنایع پتروشیمی – نفت و گاز- نفت، بهره برداری از منابع نفت، مهندسی کامپیوتر (نرم افزار و سخت افزار)، فناوری اطلاعات، فلزکاری؛ جوشکاری برق، صنایع فلزی – تراشکاری، محیط زیست، انرژی

رشته مرتبط شامل: مهندسی عمران، سازه، راه و ساختمان، سیویل، ساختمان، عمران آب، یک و پی و خاک مکانیک، کار های ساختمان عمومی، سازه های دریایی، سازه های آبی، آب شناسی، مهندسی عمران- نقشه برداری، مدیریت ساختمان، مدیریت پروژه و ساخت، خط و سازه های ریلی، مهندسی ارزش، مهندسی راه – راهسازی، راه آهن – حمل و نقل، مهندسی دریا، کشتی سازی، الکترومکانیک، مهندسی عمومی و عملی، ارتباطات، زمین شناسی (تمامی گرایش ها) ، مهندسی پزشکی (تمامی گرایش ها)، مهندسی نفت (بهره برداری و حفاری)، پلیمر – طراحی فرآیندهای صنایع نفت، بهداشت محیط، اکولوژی بهسازی، مهندسی ژئوفیزیک، مهندسی ماشین آلات کشاورزی – صنایع غذایی منابع طبیعی)، صنایع چوب و کاغذ (نساجی – رنگرزی – ریخته گری – ذوب فلزات، مهندسی هوا و فضا، مهندسی ایمنی و حفاظت، نقشه کشی، مدیریت (بازرگانی – اجرایی – صنعتی – مالی – اقتصادی – حسابداری – بیمه – حقوق – اقتصاد – بانکداری – بازرگانی)، آمار (ریاضی– فیزیک)، مهندسی هستهای، نانو تکنولوژی، مهندسی محیط زیست، منابع طبیعی (تمامی گرایش ها)

مراحل دریافت گرید 5 پیمانکاری صنعت و معدن

با توجه به مطالب ارائه شده تاکنون، اگر شرکتی واجد شرایط اخذ رتبه 5 صنعت باشد می تواند برای دریافت رتبه اقدام کند در غیر این صورت در روند اخذ رتبه به علت نقص مدارک و شرایط، درخواست آن رد خواهد شد یا مورد بازبینی قرارخواهد گرفت.

برای اخذ گرید 5 صنعت درابتدا می بایستی در سامانه ساجات ثبت نام اولیه انجام دهید. سپس مدارک مورد نیاز که در قسمت های قبل به مرور آن پرداختیم را در فیلدهای مرتبط با هر کدام در سایت ساجات بارگزاری کنید. سپس اطلاعات و اسناد شرکت مورد بررسی اولیه کارشناسان سازمان قرار میگیرد. پس از بررسی و اخذ تایید اولیه می بایستی به ارائه فیزیکی مدارک و اسناد مربوطه اقدام کنید.

اگر شرکت پیمانکاری مذکور ثبت در تهران باشد بایستی به سازمان برنامه و بودجه مراجعه و اگر در شهرستان های دیگر باشد باید به استانداری مرتبط با همان شهرستان برای ارائه مدارک مراجعه کند. پس از طی این مراحل اگر هیچگونه نقص و کمبودی در مدارک و اسناد و اطلاعات ارائه شده وجود نداشته باشد، پیمانکار مذکور موفق به دریافت رتبه خوهد شد.

به طور خلاصه اگر بخواهیم مراحل ارائه شده را مرور کنیم به شرح زیر است:

  • ثبت نام اولیه در سایت ساجات
  • بارگزاری مدارک و اسناد و اطلاعات مورد نیاز
  • بررسی اولیه توسط کارشناسان مجموعه
  • اخذ تاییدیه اولیه از سایت ساجات
  • مراجعه حضوری برای ارائه مدارک فیزیکی
  • بررسی نهایی توسط سازمان
  • دریافت گرید

هزینه اخذ رتبه پیمانکاری صنعت در سال 1403 چقدر است؟

برای اخذ گرید پیمانکاری و صنعت نمیتوان عدد مشخصی را به عنوان هزینه تمام شده اعلام نمود. بسته به شرایط شرکت، محل ثبت شرکت، اسناد و اطلاعات موجود شرکت و کمبودهای آن و هم چنین وجود یا عدم وجود مهندسین امتیازآور با شرایط ذکر شده، هزینه نهایی رتبه پیمانکاری صنعت و معدن را می تواند متغیر کند. پیشنهاد می کنیم. برای کسب اطلاعات جامع و تکمیلی از بررسی حد نصاب و مدارک خود با متخصصین رتبه بندی ما در تماس باشید.

مراحل اخذ رتبه مشاور در گروه صنعت و معدن

با توجه به اهمیت موضوع و مدارک مورد نیاز و شرایط اخذ رتبه پیمانکاری 5 الی 1، شرکت‌هایی که موفق به کسب رتبه می‌شوند، نسبت به سایر رقبای کاری، شایستگی بهتری داشته و در نتیجه برای فعالیت‌های بیشتر در آینده، کار بیشتری به آنها پیشنهاد می‌گردد. برای کسب چنین جایگاهی، افراد با توجه به شرایط لازم و تهیه مدارک مربوطه، در سامانه ساجات ثبت‌نام، و اطلاعات مورد نظر را ثبت، و مدارک لازم را بارگذاری می‌کنند. پس از تایید مدارک بارگذاری شده در سایت، برای پیگیری باید با سازمان رتبه‌بندی تماس گرفته شود و از آمادگی مدارک، استعلام لازم از مسئولین گرفته شود.

امروزه شرکت‌های زیادی از جمله شرکت‌های صنعت و معدن، معماری و شهرسازی، راه و ترابری، نفت و گاز، پست و مخابرات و انرژی در تمامی مناطق کشور تاسیس و راه‌اندازی شده‌اند که با توجه به گستردگی این شرکت‌ها، نیاز شرکت مشاور و همچنین رتبه شرکت‌های مشاور شاغل در این حوزه‌ها نسبت به گذشته برجسته‌تر و بیشتر احساس می‌‌شود.

 

مراحل اخذ رتبه مشاور در گروه صنعت و معدن

شرایط لازم برای اخذ رتبه مشاور معدن

قبل از دریافت رتبه، شرکت‌ها باید شرایط لازم برای کسب گرید را داشته باشند. در ادامه شرایط لازم برای کسب رتبه مشاور در گروه‌های معدنی را توضیح می‌دهیم.

  • سابقه و تجربه کاری افراد
  • ساختار مدیریت و پشتیبانی
  • توانایی فنی و دانش مهندسان
  • داشتن تجربه فنی و سخت‌افزاری شرکت

مدارک مورد نیاز جهت اخذ رتبه مشاور معدن

صاحبین شرکت‌ها برای اخذ رتبه در زمینه کاری خود یعنی پیمانکاری و مشاور صنعتی و معدنی، باید یکسری مراحل را طی کنند که طی شدن این مراحل در ابتدا با تهیه مدارک لازم صورت می‌گیرد. برای طبقه‌بندی مشاور معدن مدارک زیر باید تهیه شود که عبارتند از:

  • کپی مدارک هویتی اعضای شرکت اعم از کارت ملی و شناسنامه و همچنین گواهی تامین اجتماعی
  • ارائه اسناد مربوط به ثبت شرکت در اداره ثبت اعم از اساسنامه و مدرک از روزنامه رسمی کشور
  • کپی و اصل مدارک تحصیلی که صلاحیت و متخصص بودن اعضای شرکت را تایید می‌کند.
  • ارائه مدارک رتبه‌بندی قبلی
  • صورتجلسه آخرین جلسه صاحبان سهام شرکت، در صورتی که متقاضی قانونی باشند.
  • تسلیم اظهارنامه مالیاتی شرکت و سازمان
  • کپی کارت پایان خدمت افراد شرکت
  • بیان گزارشی از عدم کار در سازمان‌های دولتی
  • آدرس، مشخصات محل سکونت و شماره تلفن به سهامدارانی که بیشتر از 5 % سهام را در اختیار دارند و همچنین افرادی که با توجه به توانمندی‌های فنی و مهندسی خود, رتبه اول را برای شرکت کسب نموده‌اند.

کسب رتبه پیمانکاری مشاور صنعت و معدن, مدرکی است که نشان‌دهنده صلاحیت شرکت در زمینه خدمات مشاوره به سایر شرکت‌ها در زمینه مورد نظر است. با توجه به بررسی‌های شرکت‌های مشاور در زمینه کاری، رتبه‌ای که از سوی سازمان مربوطه اعطا می شود، بسیار مهم بوده و امروزه از 1 تا 5 درجه‌بندی خواهد شد.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ رتبه مشاور معدن

سوالات متداول

شرایط مورد نیاز برای اخذ رتبه مشاور معدن چیست؟

برای اخذ رتبه مشاور معدن باید شرایطی را از قبیل سابقه و تجربه کاری افراد، ساختار مدیریت و پشتیبانی، توانایی فنی و دانش مهندسان، داشتن تجربه فنی و سخت‌افزاری شرکت احراز کنید.

برای اخذ رتبه مشاور صنعت و معدن از چه طریقی باید اقدام کرد؟

برای اخذ رتبه مشاور صنعت و معدن باید به سامانه ساجات مراجعه کرده و مراحل لازم را طی کرده و مدارک مورد نیاز را بارگزاری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

5 - (7 امتیاز)
keyboard_arrow_up