رتبه 5 کشاورزی، یکی از مهم ترین و کاربردی ترین اسنادی است که شرکت های فعال در حوزه کشاورزی و فضای سبز بعد از ثبت شرکت و برند خود، به دنبال آن هستند. رتبه پیمانکاری کشاورزی در 5 پایه، به…
اخذ و ارتقا رتبه 5 پیمانکاری کشاوری

رتبه 5 کشاورزی، یکی از مهم ترین و کاربردی ترین اسنادی است که شرکت های فعال در حوزه کشاورزی و فضای سبز بعد از ثبت شرکت و برند خود، به دنبال آن هستند. رتبه پیمانکاری کشاورزی در 5 پایه، به ترتیب اولویت از رتبه 5 کمترین تا رتبه 1 بیشترین رتبه، اعطا می شود. شرکت متقاضی بعد از دریافت گرید کشاورزی، علاوه بر افزایش اعتبار پیمانکاری نزد مشتریان، امکان شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی را پیدا می کند. همچنین تسهیلات ویژه ای از سوی ارگان های دولتی برای شرکت های رتبه دار پیمانکاری در نظر گرفته شده است.

گواهی رتبه پیمانکاری، بعد از درخواست شرکت پیمانکار و بررسی مدارک و شرایط شرکت، توسط سازمان برنامه و بودجه صادر می شود. برای آگاهی بیشتر از فعالیت پیمانکار کشاورزی، شرایط و مدارک و مراحل اخذ گرید 5 کشاورزی، با همراه باشید.

فعالیت شرکت پیمانکاری کشاورزی چیست؟

فعالیت شرکت پیمانکاری کشاورزی چیست؟

بنا بر تعریف ارائه شده از سوی نهاد قانونی، هر شرکتی که در حوزه های مرتبط با گیاهان و کشاورزی فعالیت کند، شرکت پیمانکاری کشاورزی نامیده می شود. برخی از حوزه های فعالیت پیمانکار کشاورزی عبارتند از:

  • درختکاری
  • جنگلداری
  • فضای سبز
  • آبخیزداری و آبخوان
  • ثبیت شن و ماسه روان
  • عملیات مرتعی
  • آبیاری و زهکشی
  • ایستگاه ها پمپاژ کشاورزی
  • استخرها و سدهای ذخیره آب کشاورزی و دام پروری و ….

بیشتر بخوانید: اخذ و ارتقا رتبه مشاور آب و فاضلاب

فعالیت های پیمانکاری کشاورزی در حوزه های مطرح شده را، می توان در ساخت، احداث، نصب و بهره برداری، نگهداری و تعمیرات خلاصه نمود. بنا به آنچه که گفته شد، به هر شرکتی که به فعالیت های گفته شده در حوزه های ذکر شده مبادرت نماید، شرکت پیمانکاری کشاورزی اطلاق می شود.

 

مدارک لازم برای اخذ رتبه 5 کشاورزی

مدارک لازم برای اخذ رتبه 5 کشاورزی

مدارک مورد نیاز برای دریافت رتبه 5 پیمانکاری کشاورزی، تفاوت زیادی با سایر رشته های رتبه بندی و پایه ها مرتبط با آن ها ندارد. به طور خلاصه مدارک مورد نیاز برای اخذ گرید 5 کشاورزی عبارتند از:

  • مدارک ثبتی شرکت : اساسنامه، تقاضانامه، آگهی های روزنامه رسمی، اظهارنامه، آخرین صورت جلسه هیئت مدیره و….
  • اسناد هویتی اعضای هیئت مدیره و تمامی سهامداران: شناسنامه، کارت ملی هوشمند(یا کارت ملی قدیمی به همراه رسید ارائه شده از پیشخوان دولت)، کارت پایان خدمت نظام وظیفه برای آقایان، عکس پرسنلی اعضای هیئت مدیره، گواهی امضای ثبتی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل
  • اسناد هویتی مهندسین امتیاز آور شامل موارد قبل
  • اسناد مرتبط با مدارک تحصیلی اعضای هیئت مدیره و مهندسین امتیازآور
  • اسناد مرتبط با سابقه بیمه مهندسین امتیازآور
  • اسناد مالی: آخرین ترازنامه و صورت های مالی شرکت، آخرین اظهارنامه مالیاتی، مفاصا حساب مالیاتی قراردادها و….
  • اسناد مرتبط با نیروی انسانی تحت پوشش بیمه شرکت و عدم فعالیت در ارگان های دولتی

مهندس امتیاز آور برای دریافت گرید 5 کشاورزی

به طور کلی برای دریافت رتبه پیمانکاری در هر رشته، نیازمند حداقل 2 مهندس امتیازآور می باشید. مهندسین ذکر نشده می بایست حداقل 3 سال سابقه بیمه تحت پوشش یک شرکت رتبه دار را داشته باشند و در حال حاضر مشغول به فعالیت در دولت یا شرکت دیگری به عنوان مهندس امتیازآور نباشند. هم چنین اگر قصد دارید، علاوه بر اخذ رتبه پیمانکاری کشاورزی، برای رشته دیگری نیز اقدام به اخذ رتبه نمایید، نیازمند 2 مهندس امتیازآور با حداقل 5 سال سابقه بیمه مرتبط تحت پوشش یک شرکت رتبه دار دیگر می باشید.

ذکر چند نکته در مهندسین امتیازآور حائز اهمیت است:

  • برای اخذ رتبه، وجود مهندسین امتیازآور در نیروی انسانی ضروری است. بدون وجود افراد امتیازآور، اخذ گرید تقریبا غیر ممکن خواهد بود.
  • مهندس امتیازآور بایستی حتما مدرکت تحصیلی حداقل کارشناسی با رشته مرتبط یا زمینه با حوزه کشاورزی را داشته باشد. در غیر این صورت به عنوان امتیازآور محسوب نخواهد شد.
  • سابقه بیمه بیان شده برای مهندسین امتیازآور بایستی حتما تحت پوشش یک شرکت رتبه دار باشد در غیر این صورت سابقه بیمه بیان شده لحاظ نخواهد شد.
  • مهندس امتیازآور در حال حاضر، بایستی حتما فقط در شرکت متقاضی مشغول به فعالیت باشد و در جای دیگری فعالیت نکند. ملاک فعالیت، بیمه تحت پوشش شرکت می باشد.
  • مهندس امتیازآور نبایستی کارمند رسمی دولت باشد. توجه داشته باشید که افراد بازنشسته از ارگان های دولتی، محدودیتی در ارائه به عنوان مهندس امتیازآور نخواهند داشت.
  • یکی از مهندسین امتیازآور حتما می بایستی به عنوان مدیر عامل در شرکت متقاضی معرفی شود.
  • مدارک مهندسین امتیازآور حتما می بایستی به مدون تهیه و بارگزاری شود. توجه داشته باشید که اگر در ارائه مدارک مهندسین امتیازآور اشتباهی رخ دهد، درخواست شما رد خواهد شد و به احتمال زیاد امکان بازبینی آن به عنوان اخذ رتبه 5 کشاورزی وجود ندارد.

رشته های زمینه، مرتبط و نامرتبط با رتبه 5 کشاورزی

رشته های زمینه شامل: عمران آب، مکانیک خاک و پی و ژئوتکنیک، مهندسی زلزله، مهندسی عمران زلزله، کارهای عمومی کشاورزی، مهندسی کشاورزی (گرایش های آب)، سازه های دریایی، سازه های آبی، سد سازی، تونل، بندر، علمی کاربردی عمران ( تمام گرایش ها )، آب شناسی، آبیاری و آبادانی، بهره برداری از منابع آب، شبکه های آبیاری و زهکشی، مهندسی عمران- نقشه برداری، فتوگرامتری، هیدروگرافی، مهندسی هیدرولوژی – هیدرو ژئودزی – آبهای زیرزمینی، مهندسی مكانیك (تمام گرایشها) به غیر از مکانیک خودرو، مهندسی معدن ( تمام گرایش ها)

رشته های مرتبط شامل: کشاورزی آب، آبیاری، مهندسی آبیاری، آب و خاك، علوم و مهندسی، آبخیز گرایش حفاظت آب و خاك، آبیاري و زهکشی، علوم و مهندسی، آب گرایش آبیاری زهکشی، شبکه هاي آبیاري و زهکشی، تاسیسات آبیاری، ساخت و تولید ماشینهای آبیاری، مهندسی زراعی، مهندسی آبیاری و آبادانی، علوم زراعی، شناسی (تمام گرایش ها)، شیمی و مهندسی شیمی (تمام گرایش ها)، صنایع (تمام گرایش ها)، بهداشت محیط، اکولوژی بهسازی، مهندسی ژئوفیزیک، کارتوگرافی، مهندسی ایمنی و حفاظت، نقشه کشی، مدیریت (بازرگانی- اجرایی- صنعتی- مالی- اقتصادی) – مهندسی كشاورزی (سایر گرایش ها)، محیط زیست، انرژی، مهندسی محیط زیست، مهندسی فضای سبز، منابع طبیعی (کلیه گرایشها)

مراحل اخذ گرید 5 کشاورزی

مراحل اخذ گرید 5 کشاورزی

با توجه به مطالبی که مرور کردیم، شرکت پیمانکاری کشاورزی متقاضی رتبه 5 کشاورزی، می بایست شرایط و مدارک ارائه شده را به صورت کامل داشته باشد، در غیر این صورت درخواست وی، توسط سازمان برنامه و بودجه رد شده یا مورد بازبینی قرار می گیرد. به طور خلاصه مراحل اخذ گرید 5 کشاورزی به شرح زیر است:

  • ثبت نام اولیه در سامانه ساجات: در ابتدا می بایستی با مدارک هویتی ذکر شده در سایت ساجات ثبت نام کنید.
  • بارگزاری مدارک مورد نیاز: پس از ثبت نام اولیه، مدارک ذکر شده را می بایستی در ابتدا به صورت الکترونیکی در سایت ساجات، بارگزاری کنید. توجه کنید که برای هر مدرک الزامی یا ترجیحی، فیلد مخصوصی در سایت تعبیه شده است.
  • بررسی اولیه مدارک: پس از درخواست اولیه شما مبنی بر دریافت رتبه 5 کشاورزی، این درخواست توسط کارشناسان سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی قرار می گیرد.
  • اخذ تاییدیه اولیه از سازمان: اگر همه مدارک و شرایط و امتیاز لازم را داشته باشید، این درخواست اولیه، تایید می شود و وارد گام بعدی می شوید.
  • مراجعه حضوری و ارائه مدارک مرتبط به صورت فیزیکی: پس از تاییدیه اولیه، می بایست یک کپی برابر اصل از مدارک بارگزاری شده در سایت ساجات را به صورت حضوری به نهاد مربوطه ارائه کنید. اگر در تهران هستید، می بایست به خود سازمان برنامه و بودجه برای ارائه مدارک رجوع کنید. اما اگر دفتر مرکزی شرکت شما، در شهر دیگری به ثبت رسیده است، می بایستی به استانداری مربوطه به شهر خود برای ارائه مدارک مراجعه کنید.
  • بررسی نهایی مدارک ارائه شده: پس از ارائه مدارک فوق، کارشناسان سازمان برنامه و بودجه، بررسی نهایی از شرایط و مدارک شما را به عمل آورده و در صورت صحت همه موارد با درخواست شما موافقت نموده و موفق به دریافت گرید 5 کشاورزی می شوید.

ارتقا رتبه 5 کشاورزی به رتبه 4 و بالاتر

قبل از اینکه بخواهیم به تعریف ارتقا رتبه بپردازیم، باید اشاره داشت زمانی که یک شرکت پیمانکاری، رتبه 5 کشاورزی را اخذ کرده باشد می تواند براساس حدنصاب کسب شده برای ارتقا رتبه پیمانکاری خود، برای هر کدام از پایه های 4، 3، 2 و 1 کشاورزی اقدام نماید و درخواست خود را مبنی بر ارتقای رتبه به رتبه مدنظر خود، در سایت سازمان برنامه بودجه ثبت نماید. اگر حدنصاب و دیگر شرایط شرکت پیمانکاری مذکور فراهم باشد، درخواست ارتقای رتبه از طرف سازمان مورد تایید قرار می گیرد و شرکت می تواند در مزایده ها و مناقصات بزرگتر، با حجم مالی بیشتر و… شرکت نماید.

به طور کلی ارتقای رتبه پیمانکاری از طریق امتیاز های شرکت به مفهوم تاییدیه افزایش میزان توانایی و صلاحیت یک شرکت پیمانکاری در انجام فعالیت ها نظیر: احداث، ساخت، نصب، بهره برداری، تعمیرات و نگهداری توسط سازمان برنامه و بودجه است. برای رسیدن به حدنصاب امتیاز مورد نیاز هر پایه میتوانید در بخش های زیر امتیاز مورد نیاز را کسب کنید.

  • تعداد و حجم پروژه های انجام شده
  • میزان گردش مالی شرکت
  • دارایی های ثابت ، تاسیسات و تجهیزات
  • تعداد و تخصص نیروی انسانی تحت پوشش بیمه شرکت
  • تعداد سال سابقه فعالیت شرکت
  • مدارک تحصیلی سهامداران، اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل و مهندسین امتیاز آور

بر خلاف باور غلط رایجی که در بسیار از پیمانکاران کشاورزی حاکم است، افزایش رتبه به صورت پله ای نیست! یعنی اگر شما رتبه 5 کشاورزی را دریافت کرده باشید و به حد نصاب ظرفیت رتبه 3 کشاورزی رسیده باشید، نیاز به دریافت رتبه 4 کشاورزی ندارید و می توانید مستقیما برای درخواست رتبه 3 کشاورزی اقدام کنید.

تمدید رتبه 5 پیمانکاری کشاورزی

بایستی توجه شود که تاییدیه و گواهی رتبه ای که به پیمانکاران پس از دریافت رتبه اعطا می شود، به مدت 4 سال اعتبار دارد و بعد از آن پیمانکار مذکور بایستی برای تمدید رتبه کشاورزی یا ارتقا رتبه پیمانکاری کشاورزی خود اقدام نماید تا بتواند از مزایای آن بهره مند شود.

نکته حائز اهمیت این که در مدت 4 ساله اعتبار رتبه شرکت:

  1. نباید نوع شرکت تغیر کرده باشد
  2. نباید اکثریت اعضای امتیاز آور آن تغیر کرده باشد
  3. شرکت گردش مالی مناسب خود را حفظ کرده باشد

در این صورت شرکت می تواند برای تمدید رتبه خود اقدام کند. رتبه شرکت را در صورت دارا بودن شرایط تا 2 بار می توان تمدید نمود و پس از آن شرکت بایستی مجدد برای اخذ یا ارتقا رتبه خود اقدام نماید یا برای جلوگیری از مشکلات بعدی رتبه خود را ابطال نماید.

هزینه اخذ رتبه 5 کشاورزی در سال 1403

هزینه اخذ گرید 5 کشاورزی، به عوامل مختلفی بستگی دارد. این که شخصیت حقوقی شرکت شما از چه نوعی باشد، محل ثبت شرکت شما در کجا باشد، اسناد و اطلاعات مورد نیاز شما تا چه اندازه در اختیار باشد، مهندسین امتیازآور در شرکت شما در صورت وجود در چه وضعیتی قرار داشته باشند و بسیاری از عوامل دیگری که ذکر آنها در این مقال نمی گنجد، در عدد نهایی هزینه فرآیند اخذ رتبه 5 کشاورزی برای شرکت شما تاثیر گذار خواهد بود.

پیشنهاد می کنیم برای بررسی رایگان!!! حد نصاب و امتیازات لازم خود و هم چنین راهنمایی بهتر در حوزه اخذ رتبه پیمانکاری کشاورزی با متخصصین دپارتمان رتبه بندی و گواهی صلاحیت پیمانکاری هلدینگ ثبت پارسه تماس حاصل فرمایید تا در اسرع وقت بهترین راهکار ممکن را در اختیاز شما قرار دهند.

4 دیدگاه. Leave new

  • حمید کشانی
    1402/12/28 13:21

    گواهی صلاحیت ایمنی همون گواهی صلاحیت پیمانکاریه؟

    پاسخ
  • تارا رحیمی
    1403/01/03 20:05

    سازمان معدی برای دریافت گرید کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه هست یا از طریق جهاد کشاورزی هم میتونیم اقدام کنیم؟

    پاسخ
    • مدیر سایت
      1403/01/15 13:54

      برای کسب گواهی صلاحیت پیمانکاری، می بایستی حتما از سازمان برنامه و بودجه اقدام کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

5 - (1 امتیاز)
keyboard_arrow_up