رتبه 5 پیمانکاری ابنیه، پرتقاضاترین رتبه پیمانکاری در حوزه ابنیه است. یک شرکت پیمانکار، برای فعالیت در حوزه ابنیه و ساختمان به خصوص برای شرکت در مناقصات دولتی این حوزه، نیاز الزامی به حداقل دریافت گرید 5 انبیه را دارد.…
دریافت رتبه 5 ابنیه

رتبه 5 پیمانکاری ابنیه، پرتقاضاترین رتبه پیمانکاری در حوزه ابنیه است. یک شرکت پیمانکار، برای فعالیت در حوزه ابنیه و ساختمان به خصوص برای شرکت در مناقصات دولتی این حوزه، نیاز الزامی به حداقل دریافت گرید 5 انبیه را دارد. این رتبه در 5 گرید، با اولویت پنج کمترین و یک بیشترین رتبه، دسته بندی شده و به شرکت های پیمانکاری توسط سازمان برنامه و بودجه اعطا می شود. برای آگاهی بیشتر از این که واجد شرایط اخذ رتبه 5 ابنیه و سقف حد نصاب آن هستید یا خیر، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پیمانکار ابنیه و ساختمان کیست؟

پیمانکار ابنیه و ساختمان کیست؟

قبل از بیان هر موضوعی، نیازمند شناخت پیمانکار ابنیه و عمران هستیم. طبق تعریف ارائه شده از نهاد قانونی، افراد حقوقی یا حقیقی که دارای رتبه پیمانکاری در پایه های 5 4 3 2 و 1 در رشته ابنیه بوده و در یکی از حوزه های مرتبط با ساختمان های عمومی فعالیت می کنند، پیمانکار ابنیه نامیده می شوند.

زمینه های ساختمانی مذکور می تواند شامل ساخت، تعمیر و نگهداری سازه های فلزی، سنگی، چوبی، آجری، اجرای گذرگاه های پیاده، و محوطه های عمومی کمتر از 5000 متر (این سقف عددی برای رتبه 5 ابنیه می باشد و برای پایه های بالاتر متفاوت از عددی است که بیان شده است) باشد.

حتما بخوانید: رتبه 5 راه و ترابری

فعالیت های شرکت پیمانکاری ابنیه

طبق مصوبات ارائه شده از نهاد قانونی، فعالیت مجاز یک شرکت پیمانکاری ساختمان شامل: ساخت، احداث، بهره برداری، نصب و تعمیر و نگهداری سازه ها و ابنیه های مرتبط با زمینه های ساختمانی که در بالا ارائه شده می باشد. شرکت مذکور از دید سازمان برنامه و بودجه، یک شرکت پیمانکاری ابنیه و ساختمان تلقی شده و می تواند برای دریافت رتبه 5 ابنیه اقدام کند تا یکی از شرایط شرکت در مناقصات دولتی و خصوصی حوزه ابنیه و ساختمان را داشته باشد.

مجوز دیگری که همه شرکت های پیمانکاری برای ورود به مناقصات و مزایدات نیاز دارند و در کنار گرید آنها مورد بررسی نهاد مربوطه قرار می گیرد، گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاری است.

فعالیت شرکت پیمانکاری ابنیه و ساختمان

مدارک لازم برای اخذ رتبه 5 ابنیه

مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه 5 ابنیه، تفاوت معناداری با مدارک لازم برای دریافت رتبه پیمانکاری سایر رشته های دیگر ندارد. به همین منظور به مرور مدارک مذکور می پردازیم:

  • ارائه مدارک ثبتی شامل: اساس نامه، اظهارنامه، روزنامه رسمی، تقاضانامه و شرکت نامه مرتبط
  • ارائه مدارک شناسایی سهامداران و هیئت مدیره شامل: کپی تصویر کارت ملی هوشمند (در صورت داشتن کارت ملی قدیمی، کپی تصویر کارت ملی به همراه قبض صادر شده از دفاتر پیشخوان دولت)، کپی تصویر صفحه اول شناسنامه و کپی کارت پایان نظام وظیفه در صورت لزوم
  • ارائه کپی تصویر قراردادها به همراه کلاسه بندی آنها
  • ارائه کد اقتصادی، کد مالیاتی و کارگاهی در صورت وجود
  • ارائه کپی تصویر آخرین اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات و دارایی و کپی تصویر رسید مفاصا حساب مالیاتی
  • ارائه کپی تصویر اسناد موقعیت مکانی دفتر مرکزی شرکت (کپی تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه)
  • ارائه کپی تصویر اسناد مرتبط با مهندسین امتیازآور (از جمله، کپی شناسنامه، کپی کارت ملی هوشمند، کپی مدرک تحصیلی، کپی لیست سوابق بیمه، اصل گواهی اشتغال به کار)

مدارک لازم برای اخذ رتبه 5 ابنیه

شرایط مهندس امتیاز آور برای اخذ رتبه 5 ابنیه

برای دریافت رتبه راه و ابنیه، شرکت نیازمند حداقل 2 مهندس امتیازآور است. مهندسین مذکور باید مدرک تحصیلی زمینه با رشته ابنیه داشته باشند (که در ادامه به آن خواهیم پرداخت)، همچنین مهندسین حتما بایستی حداقل 3 سال سابقه بیمه مرتبط در حوزه مربوطه در یک شرکت رتبه دار مرتبط با رشته ابنیه را داشته باشد. نکته حائز اهمیت این که به هر میزان، سابقه و فعالیت های مهندسین امتیازآور بیشتر باشد، شرکت مذکور اقبال بیشتری برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری ابنیه را دارد.

مهندس امتیاز آور شرکت توانایی ارائه گواهی اشتغال به کار را داشته باشند.

نکته حائز اهمیت این که اگر یک شرکت پیمانکاری بخواهد هم زمان برای اخذ رتبه 5 ابنیه و یک رشته دیگر اقدام کند (به طور کلی بخواهد هم زمان درخواست دریافت رتبه را برای دو رشته ارائه کند) نیازمند معرفی حداقل 2 مهندس امتیازآور با سابقه بیمه مرتبط در یک شرکت رتبه دار به میزان حداقل 5 سال می باشد.

شرایط مهندس امتیاز آور برای اخذ رتبه 5 ابنیه

مهندسین زمینه، مرتبط و غیر مرتبط با رتبه ابنیه

رشته های زمینه شامل: مهندسی عمران، سازه، راه و ساختمان، ساختمان،سیویل، عمران آب، مکانیک خاک و پی، ژئوتکنیک، عمران روستایی، استحکامات نظامی، مهندسی زلزله، مهندسی عمران زلزله، کارهای عمومی ساختمان، سازه های دریایی، علمی کاربردی عمران (تمام گرایش ها)، مهندسی معماری، شهرسازی، مهندسی عمران- نقشه برداری، مدیریت ساختمان، نگهداری راه و ابنیه، مهندسی عمومی، معماری داخلی

رشته های مرتبط شامل: مهندسی کشاورزی (گرایش های آب)، سازه های آبی، سدسازی، تونل، بندر، آبشناسی، آبیاری و آبادانی، بهره برداری از منابع آب، شبکه های آبیاری و زهکشی، فتوگرامتری، هیدروگرافی، مدیریت پروژه و مدیریت ساخت، خط و ابنیه، خط و سازه های ریلی، مهندسی ارزش، مهندسی راه، راهسازی، راه آهن – حمل و نقل، ترافيك، مهندسی مكانیك (تمام گرایشها) به غیر از مکانیک خودرو، مهندسی دریا، کشتی سازی، الکترومکانیک، مهندسی عملی، مهندسی برق (تمام گرایشها)- مخابرات- الكتروتكنيك – علائم و ارتباطات-علمی کاربردی برق (تمام گرایشها)، مهندسی معدن ( تمام گرایش ها)، زمین شناسی (تمام گرایش ها)، صنایع (تمام گرایش ها)، مهندسی کامپیوتر (نرم افزار و سخت افزار)، مهندسی ساختمان و تاسیسات کشاورزی، بهداشت محیط، مهندسی ایمنی و حفاظت، نقشه کشی، هنرهای تزیینی – تجسمی (تمامی گرایش ها)، مدیریت (بازرگانی- اجرایی- صنعتی- مالی- اقتصادی) – حسابداری- بیمه – حقوق، اقتصاد و برنامه ریزی

غیر مرتبط شامل: پلیمر، نفت، مهندسی هیدرولوژی، آبهای زیرزمینی، ارتباطات،، متالوژی، مهندسي پزشكي، شيمي و مهندسي شيمي، مهندسی نفت (بهره برداری )، مهندسي پتروشيمي – عملیات صنایع پتروشیمی، ابزار دقیق

مراحل دریافت گرید 5 ابنیه و ساختمان

مراحل دریافت گرید 5 ابنیه و ساختمان

با توجه به مطالب ارائه شده تاکنون، اگر شرکتی واجد شرایط اخذ رتبه 5 ابنیه باشد می تواند برای دریافت رتبه اقدام کند در غیر این صورت در روند اخذ رتبه به علت نقص مدارک و شرایط، درخواست آن رد خواهد شد یا مورد بازبینی قرارخواهد گرفت.

برای اخذ گرید 5 ابنیه درابتدا می بایستی در سامانه ساجات ثبت نام اولیه انجام دهید. سپس مدارک مورد نیاز که در قسمت های قبل به مرور آن پرداختیم را در فیلدهای مرتبط با هر کدام در سایت ساجات بارگزاری کنید. سپس اطلاعات و اسناد شرکت مورد بررسی اولیه کارشناسان سازمان قرار میگیرد. پس از بررسی و اخذ تایید اولیه می بایستی به ارائه فیزیکی مدارک و اسناد مربوطه اقدام کنید.

اگر شرکت پیمانکاری مذکور ثبت در تهران باشد بایستی به سازمان برنامه و بودجه مراجعه و اگر در شهرستان های دیگر باشد باید به استانداری مرتبط با همان شهرستان برای ارائه مدارک مراجعه کند. پس از طی این مراحل اگر هیچگونه نقص و کمبودی در مدارک و اسناد و اطلاعات ارائه شده وجود نداشته باشد، پیمانکار مذکور موفق به دریافت رتبه خوهد شد.

به طور خلاصه اگر بخواهیم مراحل ارائه شده را مرور کنیم به شرح زیر است:

  • ثبت نام اولیه در سایت ساجات
  • بارگزاری مدارک و اسناد و اطلاعات مورد نیاز
  • بررسی اولیه توسط کارشناسان مجموعه
  • اخذ تاییدیه اولیه از سایت ساجات
  • مراجعه حضوری برای ارائه مدارک فیزیکی
  • بررسی نهایی توسط سازمان
  • دریافت گرید

ارتقا رتبه 5 ابنیه به رتبه های بالاتر

ارتقا رتبه 5 ابنیه به رتبه 4 یا بالاتر!

قبل از اینکه بخواهیم به تعریف ارتقا رتبه بپردازیم، باید اشاره داشت زمانی که یک شرکت پیمانکاری، رتبه 5 ابنیه را اخذ کرده باشد می تواند براساس حدنصاب کسب شده برای ارتقا رتبه پیمانکاری خود، برای هر کدام از پایه های 4، 3، 2 و 1 ابنیه و ساختمان اقدام نماید و درخواست خود را مبنی بر ارتقای رتبه به رتبه مدنظر خود، در سایت سازمان برنامه بودجه ثبت نماید. اگر حدنصاب و دیگر شرایط شرکت پیمانکاری مذکور فراهم باشد، درخواست ارتقای رتبه از طرف سازمان مورد تایید قرار می گیرد و شرکت می تواند در مزایده ها و مناقصات بزرگتر، با حجم مالی بیشتر و… شرکت نماید.

به طور کلی ارتقای رتبه پیمانکاری از طریق امتیاز های شرکت به مفهوم تاییدیه افزایش میزان توانایی و صلاحیت یک شرکت پیمانکاری در انجام فعالیت ها نظیر: احداث، ساخت، نصب، بهره برداری، تعمیرات و نگهداری توسط سازمان برنامه و بودجه است. برای رسیدن به حدنصاب امتیاز مورد نیاز هر پایه میتوانید در بخش های زیر امتیاز مورد نیاز را کسب کنید.

  • تعداد و حجم پروژه های انجام شده
  • میزان گردش مالی شرکت
  • دارایی های ثابت ، تاسیسات و تجهیزات
  • تعداد و تخصص نیروی انسانی تحت پوشش بیمه شرکت
  • تعداد سال سابقه فعالیت شرکت
  • مدارک تحصیلی سهامداران، اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل
  • مهندسین امتیاز آور

بر خلاف باور غلط رایجی که در بسیار از پیمانکاران ابنیه حاکم است، افزایش رتبه به صورت پله ای نیست! یعنی اگر شما رتبه 5 ابنیه را دریافت کرده باشید و به حد نصاب ظرفیت رتبه 3 ابنیه رسیده باشید، نیاز به دریافت رتبه 4 ابنیه ندارید و می توانید مستقیما برای درخواست رتبه 3 ابنیه اقدام کنید.

سوابق مالی و کاری مورد نیاز برای ارتقای رتبه 5 ابنیه

از آن جایی که سوابق مالی و کاری به شکل ویژه ای در ارتقای رتبه 5 ابنیه به رتبه های بالاتر تاثیر دارد، به شکل جداگانه به این موضوع پرداخته ایم. به طور کلی عملکرد مالی شرکت و سود عملیاتی و سود خالص مندرج در اسناد مالی شرکت، امتیاز ویژه ای در ارتقای رتبه شما دارد. این شاخص ها نشان دهنده این موضوع بوده اند که شرکت دارای کارکرد مالی مناسبی بوده و با توجه به توانایی ها و پتانسیل های خود، سبب ایجاد ارزش افزوده و گردش مالی شده در فضای کسب و کار شده است.

هم چنین گردش مالی احراز شده می تواند شاخصی برای توانایی شرکت برای کاور کردن هزینه های پروژه باشد. هر چه این گردش مالی احراز شده بیشتر باشد نشان از توان مالی شرکت خواهد داشت. هم چنین تعداد و حجم پروژه های موفقی که شرکت پس از اخذ رتبه خود انجام داده است نیز می تواند به عنوان شاخص دوم بررسی گردد.

تمدید رتبه 5 پیمانکاری ابنیه

بایستی توجه شود که تاییدیه و گواهی رتبه ای که به پیمانکاران پس از دریافت رتبه اعطا می شود، به مدت 4 سال اعتبار دارد و بعد از آن پیمانکار مذکور بایستی برای تمدید رتبه ابنیه یا ارتقا رتبه پیمانکاری ابنیه خود اقدام نماید تا بتواند از مزایای آن بهره مند شود.

نکته حائز اهمیت این که در مدت 4 ساله اعتبار رتبه شرکت:

  1. نباید نوع شرکت تغیر کرده باشد
  2. نباید اکثریت اعضای امتیاز آور آن تغیر کرده باشد
  3. شرکت گردش مالی مناسب خود را حفظ کرده باشد

در این صورت شرکت می تواند برای تمدید رتبه خود اقدام کند. رتبه شرکت را در صورت دارا بودن شرایط تا 2 بار می توان تمدید نمود و پس از آن شرکت بایستی مجدد برای اخذ یا ارتقا رتبه خود اقدام نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

5 - (2 امتیاز)
keyboard_arrow_up