رتبه پیمانکاری و مشاور کاوشهای زمینی و مرمت آثار باستانی نوعی معیار صلاحیت برای اطمینان از کمیت و کیفی پیمانکاران در ارائه خدمات و حفظ حقوق ذی نفعان است که توسط  سازمان و معاونت برنامه ریزی و مدیریت راهبردی رئیس…
اخذ رتبه کاوش های زمینی

رتبه پیمانکاری و مشاور کاوشهای زمینی و مرمت آثار باستانی نوعی معیار صلاحیت برای اطمینان از کمیت و کیفی پیمانکاران در ارائه خدمات و حفظ حقوق ذی نفعان است که توسط  سازمان و معاونت برنامه ریزی و مدیریت راهبردی رئیس جمهور تصویب می شود. حوزه های مختلف معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری شامل رتبه تاسیسات و تجهیزات، ابنیه و ساختمان، راه و شهرسازی و… است که برای گرفتن رتبه پیمانکاری در این زمینه ها باید اطلاعات کافی در این زمینه را داشته باشید.

امروزه کسب رتبه در زمینه مرمت آثار باستانی برای پیمانکاران فعال در زمینه اجرای طرح های حفاظتی، رفع خطر پاکسازی، مقاوم سازی، مرمت، بهسازی، بازسازی و احیای آثار فرهنگی و تاریخی منقول و غیرمنقول و فیزیکی و سازماندهی منظر ساختمان ها، پارچه ها و محوطه ها تاریخی بوده و افرادی که قصد اخذ رتبه 5 مرمت را داشته باشد باید به این موارد توجه کنند.

رتبه حفاظت و مرمت آثار فرهنگی و تاریخی برای شرکت های پیمانکار دارای گرید از 1 تا 5 بوده و برای اخذ رتبه مشاور از 1 تا 3 و شرکت های طراحی و ساخت (epc) رتبه های 1 و 2 را به خود اختصاص داده اند. لازم به ذکر است که اگر شما نیاز به دریافت رتبه EPC هستید، شرکت شما باید دارای رتبه پیمانکاری 1 یا 2 باشد. همچنین این را هم بگوئیم که اخذ رتبه پیمانکاری مرمت آثار باستانی برای پیمانکارانی که در زمینه حفاظت، خطر زدایی، نظافت، مقاوم سازی، مقاوم سازی، مرمت، بهسازی، بازسازی، نوسازی و احیای آثار فرهنگی و تاریخی منقول و غیرمنقول و ساماندهی کالبدی و منظر بناها، تاریخی بافت ها و مکان ها و… هستند باید رتبه کامل 5 را اخذ کنند.

امروزه رشته مرمت آثار باستانی شامل دو بخش است که عبارتند از:

  • آثار فرهنگی و تاریخی منقول
  • آثار فرهنگی و تاریخی غیرمنقول

گرید و رتبه مرمت آثار باستانی و کاوش های زمینی چیست؟

گرید و رتبه مرمت آثار باستانی و کاوش های زمینی چیست؟

سازمان برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری, شرکت ها را در 5 صنعت مختلف شامل پیمانکاری، مشاوره، انبوه سازی، انفورماتیک و طراحی و ساخت EPC رتبه بندی می کند که به این رتبه ها گرید یا درجه می گویند و فرآیند کسب آن ها را رتبه می نامند. هدف از رتبه بندی شرکت ها، سازماندهی در نحوه برگزاری مناقصات بزرگ بوده و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی اقداماتی را در این زمینه برای شرکت ها انجام می دهد تا بتوانند راحت تر با رتبه بندی شرکت خود, میزان اعتبار و صلاحیت هم استاندارد را کسب کنند.

چگونه گرید و رتبه مرمت آثار باستانی و کاوش های زمینی برای شرکت بگیریم؟

پیمانکاران و مشاوران به ترتیب در 11 و 9 حوزه مختلف رتبه بندی شده اند و شرکت های مجری در رشته های ساختمان، راه و ترابری، ارتباطات، کشاورزی، آب، انرژی، صنعت و معدن، رتبه پیمانکاری نفت و گاز، تاسیسات و تجهیزات، نقشه برداری زمین و مرمت آثار باستانی درجه بندی می شوند.

همانطور که در موارد بالا نیز اشاره کردیم; محدوده رتبه بندی برای شرکت های پیمانکاری از 1 تا 5 و محدوده امتیاز برای شرکت های مشاور 1 تا 3 است که رتبه 1 به پیمانکاران و شرکت های مشاور با بالاترین کیفیت تعلق می گیرد. اما این موضوع را هم بیان کنیم که اگر مقامات پیمانکاری و شرکت های مشاور حداقل شرایط را برای کسب رتبه داشته باشند، هریک از آن ها به ترتیب در رتبه های پنجم و سوم قرار خواهند گرفت. همچنین این را هم بگوئیم که رتبه بندی پیمانکاران و شرکت های مشاور از طریق سامانه الکترونیکی ساجات انجام می شود به این معنی که بنگاه ها باید در سامانه زیر ثبت نام کرده و مدارک لازم را برای کسب رتبه در این سامانه بارگذاری نمایند تا پس از عبور از فیلترهای مختلف امتیاز لازم را کسب کنند.

پس از طی کردن مراحل زیر رتبه شرکت شما مشخص شده و با این کار رتبه بندی شرکت ها علاوه بر نشان دادن شایستگی و توانایی سازمان در زمینه های مختلف، امکان انعقاد قرارداد با سازمان ها و شرکت های دولتی را نیز فراهم می کند. بنابراین اگر شرکت پیمانکاری دارید که رتبه بندی کافی ندارد، سازمان های دولتی اجازه همکاری با شرکت شما را نخواهند داشت و در مناقصات صلاحیت پیمانکاری را بدست نمی آورید.

شرایط عمومی اخذ رتبه مرمت آثار باستانی

شرایط عمومی اخذ رتبه مرمت آثار باستانی

در اخذ رتبه پیمانکاری مرمت آثار باستانی یکسری شرایط وجود دارد که باید داشته باشید. این شرایط عمومی عبارتند از:

  • شایستگی، توانایی و تجربه لازم و کافی با توجه به چارچوب مقرراتی تعیین صلاحیت پیمانکاران
  • نداشتن هیچ سابقه منفی و محکومیت برای زیر سوال بردن صلاحیت شرکت
  • مبرا بودن از ممنوعیت های مندرج در اصول 49 و 141 قانون اساسی
  • مدارک لازم و عمومی مورد نیاز برای کسب رتبه برتر مرمت آثار باستانی
  • داشتن کپی شناسنامه، کارت ملی، کارت دیپلم، عکس سه در چهار و سایر مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره و مقامات عالی رتبه شرکت.
  • ارائه آخرین اظهارنامه مالیاتی از سه سال گذشته
  • کپی مدارک تحصیلی متخصصان و مهندسان شرکت
  • ارائه سوابق بیمه ای مهندسان شرکتتان
  • ارائه سند جمع آوری مبلغ قراردادهای منعقده در 15 سال گذشته شرکت به همراه تسویه حساب ها
  • ارائه سندی از اولین اقدامات برای کسب رتبه مرمت آثار باستانی
  • حداقل دو سوم اعضای شرکت باید دارای مدرک لیسانس یا بالاتر باید باشند.
  • مجموع سابقه بیمه اعضا در زمینه مرمت آثار باستانی 6 سال و بیشتر باید باشد و یعنی هر نفر سه سال سابقه بیمه داشته و اگر یکی از اعضا 7 سال سابقه بیمه داشته باشد، برای بقیه نیازی به بیان بیمه نیست.
  • هیچ یک از اعضا نباید تجربه کار در ارگان های دولتی را همانطور که در قسمت های قبل ذکر شد, داشته باشند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه کاوش های زمینی

مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه کاوشهای زمینی

پیمانکاران محترم با در نظر گرفتن امکانات، سوابق و توان مالی خود و همچنین بر اساس شرایط و ضوابط مندرج در آیین نامه تشخیص صلاحیت های پیمانکاران می توانند با ارائه مدارک لازم رتبه پیمانکاری را در در زمینه مرمت آثار اقدامی باستانی انجام دهند. این مدارک عبارتند از:

  • اسناد شرکت علاوه بر کلیه مدارک ثبتی روزنامه های رسمی
  • مدارک هویتی اعضای هیئت مدیره همچون کپی شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت و…
  • کپی مدارک تحصیلی برای مهندسان شرکت
  • آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت و سازمان
  • ارائه سوابق بیمه مهندسان
  • عکس 4×3 همه اعضای هیئت مدیره

مراحل تشخیص صلاحیت برای اخذ رتبه شرکت های کاوشهای زمینی

ابتدا متقاضی پس از تهیه مدارک لازم به سامانه ساجات مراجعه کرده و سپس درخواست خود را در این زمینه باید ارائه نماید. برای انجام مرحله اول ثبت نام باید اولین شناسه و رمز عبور را از وبسایت معرفی شده دریافت کرده و اطلاعات اولیه شرکت را در سامانه وارد کند. پس از این مرحله, اطلاعات وارد شده توسط کارشناس مربوطه بررسی و در صورت تایید معاونت راهبردی و دریافت شناسه و رمز دوم، در مرحله بعد سایر اطلاعات شرکت با توجه به فیلد درخواستی وارد سیستم می کنید. بعد از طی کردن تمام این مراحل, پرونده برای بررسی به سازمان مربوطه ارسال شده و پس از بررسی پرونده و تایید آن، سازمان مربوطه پرونده الکترونیکی شرکت را به دفتر مدیر ارسال می کند و پس از آن کلیه مدارک شخصاً از دفتر مدیر جهت صدور کارت شرکت دریافت می گردد.

مراحل تشخیص صلاحیت برای اخذ رتبه شرکت های کاوش های زمینی

 

سخن پایانی

حتما تا الان می دانید که رشته مرمت آثار باستانی دارای 5 رتبه از 1 تا 5 بوده که حداقل رتبه در آن 5 و حداکثر رتبه 1 می باشد و کسب رتبه در رشته مرمت آثار باستانی, ویژه پیمانکاران فعال در زمینه اجرای طرح های خاص می باشد. مراحل مرمت آثار باستانی شامل از بین بردن خطر پاکسازی، تجهیز مجدد، مرمت، بهسازی، بازسازی و احیای آثار فرهنگی و تاریخی منقول و غیرمنقول و ساماندهی کالبدی و منظر بناها، پارچه ها و اشیاء تاریخی و… بوده و به نحوی که رتبه مرمت آثار باستانی را توسط مدیر شرکت به دست آورد. همچنین مهمترین شرط در دریافت رتبه برتر پیمانکاری مرمت آثار باستانی این است که فرد اصلی شرکت متقاضی, باید مدارک لازم در این زمینه را کامل تهیه کرده تا در تعیین سند گرید و رتبه اخلالی وارد نشود.

زیرشاخه های شرکت های پیمانکاری مرمت آثارباستانی چندتا هستند؟

طراحی ساخت و مرمت آثار باستانی، مرمت آثار تاریخی و فرهنگی، پژوهش های فرهنگی و تاریخی، معرفی بناهای تاریخی، مقاوم سازی بناهای با ارزش و نگه داری هریک از این مرمت ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

5 - (8 امتیاز)
keyboard_arrow_up